Nyheter

Byggmästargruppen renoverar i Solna

Byggmästargruppen har tagit hem ytterligare ett stambytesprojekt. Den här gången gäller det 54 lägenheter för Brf Korallen 1 i Solna. Kontraktet tecknades den 17 april 2020.

Brf Korallen 1 bildades 1998 och tog över fastigheten med samma namn under 2007. De U-formade 4-5-våningslängorna uppfördes för 42 år sedan och fastigheten är därmed en av många 1970-talare som har behov av en modernare standard.

Totalt sett omfattar stambytet 54 lägenheter fördelade på fem trapphus. Förutom stammar och nya badrum kommer samtliga kök att få nytt vatten och avlopp. Tillval kommer att erbjudas lägenhetsinnehavarna som kan bo kvar hemma under hela renoveringsperioden.

– Vi har under lång tid fokuserat på att bli ledande inom stambyten med kvarboende så man kan säga att Brf Korallen 1 har valt rätt partner med tanke på den beprövade metodik vi kan erbjuda, säger Fredrik Lundin, arbetschef inom ROT-Bostad, Byggmästargruppen Stockholm.

– Sen värmer det lite extra att föreningar som Korallen 1 behåller perspektivet och går vidare med renoveringsplanerna trots de många utmaningar som vi alla upplever just nu. Det visar på en stark framtidstro och är ett fint sätt att säga att bättre dagar kommer och att man tänker stå väl rustad när Coronakrisen är över, avslutar Fredrik Lundin.

Projektering pågår och byggstart är beräknad till Q3, 2020.