Nyheter

Axis Communication etablerar sig i Ebbepark

Axis Communications är ett globalt företag med säte i Lund. De har över 3600 medarbetare som arbetar med att utveckla nätverkslösningar som skapar ökad säkerhet och nya affärsmöjligheter, varav över 2000 personer i Lund.

2018 började de etablera delar av sin utvecklingsverksamhet i Linköping. Idag är de 40 personer och planerar för fortsatt tillväxt. Nu har de därför tecknat avtal med Sankt Kors om en hel kontorsbyggnad i den nya tillväxtmiljön Ebbepark och siktar på att ha ett hundratal anställda i Linköping.

Stadsdelen Ebbepark i Linköping omvandlas från en traditionell företagspark till en levande stadsdel med såväl bostäder och kontor som restauranger, butiker och samhällsservice. I det första kvarteret bygger Sankt Kors cirka 25 000 kvadratmeter kontor, co-working, konferenslokaler och en fullstor träningsanläggning, allt uppdelat på fyra byggnader. En av dem blir nu alltså Axis nya hemvist i Linköping.

– Vår fortsatta investering i Linköping återspeglar vårt engagemang för att stödja det lokala universitetet och näringslivet. Vi ökar vårt lokala FoU-team enligt långsiktig plan och har slutit ett avtal med Sankt Kors om att hyra en ny 2 800 kvadratmeter stor byggnad i Ebbepark. Sankt Kors demonstrerade inte bara expertis på Linköpings fastighetsmarknad, utan också en förmåga att förstå våra behov och kultur för vilken byggnad vi behöver. De nya lokalerna byggs med hållbarhet i åtanke och varje aspekt av designen är i linje med våra värderingar för miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet, kommenterar Kenneth Jonsson, Vice President R&D, Axis Communications. Dessutom ger platsen oss en bra grund för att hitta rätt kompetens och fortsatt bedriva våra framgångsrika FoU-verksamheter.

Sankt Kors uppdrag som kommunägt fastighetsbolag är att skapa förutsättningar för utveckling och tillväxt. För att ha möjlighet att snabbt erbjuda nya och växande företag att etablera sig ska företaget alltid ha lediga lokaler. Genom att börja bygga utan att ha alla kvadratmeter uthyrda i förväg möjliggör snabba etableringar, som den Axis nu gör.

– Vi har haft ett mycket bra samarbete med Axis i Vallastaden och det är såklart väldigt roligt att vi får fortsätta det samarbetet i större skala i Ebbepark, säger Ulrika Backlund, uthyrningschef på Sankt Kors. Vi märker att vår vision för Ebbepark som en levande, hållbar del av staden är attraktiv för många företag och vi tror på en blandning av olika stora företag där ju Axis tillför storbolagsdimensionen, avslutar Ulrika.

Byggnaden är på 2800 kvadratmeter och Axis flyttar in i sina nya lokaler i november 2021.