Nyheter

BoKlok fortsätter bostadssamtalet digitalt på Digitala Almedalen

I år blir det ingen Almedalsvecka på plats i Visby. BoKlok har därför valt att ställa om siktet och är samarbetspartner till Digitala Almedalen c/o Boinstitutet. En digital mötesplats som under tre dagar i månadsskiftet juni/juli kommer att göra det möjligt för politiker, intresseorganisationer, företag och allmänhet att resonera om utmaningar och lösningar på bostadsfrågor.

Magdalena Stadler, projektledare inom Public Relations och Public Affairs på BoKlok, arbetar med B2B-kommunikation, press och större evenemang och har varit ansvarig för BoKloks medverkan under Almedalsveckan sedan 2017.

– Almedalsveckan är en väldigt viktig arena för oss på BoKlok. Där har vi möjlighet att anordna seminarier & debatter såväl som att träffa branschkollegor, kommuner och intressenter. Detta för att på ett brett sätt kunna lyfta de frågor som ligger oss varmast om hjärtat – bostadsfrågorna, säger Magdalena Stadler.

Att Almedalsveckan inte blir av i fysisk form ställer nya krav på aktörer. Det skapar samtidigt nya möjligheter som tidigare kanske inte varit uppe på agendan.

Magdalena Stadler funderar:

– Plötsligt måste vi alla tänka om, tänka till och tänka nytt. Vi har helt enkelt inte möjligheten att göra något annat – och i det tror jag också att möjligheterna med en digital vecka ligger. Kanske kan detta leda till att vi som bransch kan vara ännu mer rakt på sak, mer effektiva och komma fram till fler möjligheter och slutsatser. I Visby är det en vanlig Almedalsvecka uppemot 250 seminarier om endast bostadsfrågor. Med Boinstitutets digitala lösning kan det inte anordnas lika många seminarier, vilket ändrar förutsättningarna. Kanske kan vi i branschen samarbeta i större utsträckning. Kanske det då blir sakfrågan som står i fokus snarare än det enskilda företagets förslag på lösningar på densamma? Dessutom har verkligen alla, oavsett plånbok och geografisk plats, möjlighet att deltaga på det här sättet. 

Digitala Almedalen c/o Boinstitutet kommer att gå av stapeln 29 juni, 30 juni och 1 juli. Boinstitutet kommer då att sända live-tv från en studio i Stockholm, där deltagande organisationer erbjuds möjlighet att spela in seminarier och arrangera digitala mingel. Intresseanmälan för att hålla seminarier är öppen fram till den siste april, och kan göras på Boinstitutets hemsida.