Nyheter

Seco Tools 50 år gamla huvudkontor i Fagersta får ny utformning av Archus

Med drygt 50 år på nacken är Seco Tools huvudkontor i Fagersta i stort behov av renovering. I samband med detta sker en utveckling av såväl arbetsplatserna som sättet att arbeta. Nu har Seco anlitat Archus för att utforma ett nytt koncept för det nya lokalerna.

– Att lokalerna är gamla och behöver renoveras är bara ett skäl till förändringsarbetet. Men lika viktigt är att skapa morgondagens arbetsplats utifrån ett individanpassat tankesätt, säger Secos vd Fredrik Vejgården.

Målet är att skapa en arbetsplats som är anpassad efter Secos behov och som stödjer de olika aktiviteter som pågår. Kontoret kommer vara indelat i så kallade funktionskvarter, projektkvarter och möteskvarter och projektet kommer att pågå fram till år 2023. Hållbarhet är ett ledord, men kontoret ska även förmedla en tydlig Seco-anda.

– I utformningen har vi tolkat Secos varumärkesplattform och gjort den mer samtida. Målet är att skapa en miljö som ligger i linje med Secos profil och som samtidigt är trivsam att arbeta i, säger Andreas Kristoffersson, uppdragsansvarig på Archus. 

De nya lokalerna ska signalera att det handla om huvudkontoret för ett världsomspännande företag samtidigt som man vill att det ska kännas hemtrevligt och familjärt. En övergripande förhoppning är att lokalerna kommer göra det lättare att attrahera nya medarbetare och möta förändringar i organisationen.

– I hårdnande konkurrens är det viktigt att erbjuda en attraktiv arbetsmiljö, som ger förutsättning att ta tillvara medarbetarnas kompetens och engagemang, säger Fredrik Vejgården.