Nyheter

Myndigheten för yrkeshögskolan: 100 nya korttidsutbildningar

I dag ger Myndigheten för yrkeshögskolan tillstånd för en ny typ av korta utbildningar att starta. Det handlar om 100 utbildningar inom allt från digitalisering i industrin till hållbart mode. rapporterar Sveriges Radio Ekot.

– Det som har hänt den senaste tiden är att vi har bedömt att vi kan öka volymen på de beslut som nu fattas. I stället för cirka 3 000 platser fattar vi beslut om 7 000 platser i stället, säger Thomas Persson, generaldirektör på Myndigheten för yrkeshögskolan till Sveriges Radio Ekot.

Utbildningsanordnarna får rätt att starta de nya korta YH-utbildningarna så snart som möjligt.

Är det framför allt riktat till industrin?

– Jag tror att industrin kommer att vara en stor del men även många andra branscher, avslutar Thomas Persson.