Nyheter

Nytt bostadsområde växer fram i tidigare sjukhusområdet S:t Lars i Lund

I det tidigare sjukhusområdet S:t Lars i Lund växer ett nytt bostadsområde fram. Här har Ikano Bostad förvärvat två fastigheter med möjlighet att bygga både radhus och lägenheter.

­ – Vi är väldigt glada över att ha förvärvat två fastigheter med så bra läge i Lund. I området finns det flera bevarade äldre och vackra byggnader och mycket grönska som bidrar till områdets karaktär. Det är något som vi kommer att ta tillvara i utvecklingen av området, säger Maria Hagman, bostadsutvecklingschef syd/väst på Ikano Bostad.

Området genomgår sedan några år tillbaka en övergång från tidigare sjukhusområde från förra sekelskiftet till en modern, levande stadsdel med bostäder för olika målgrupper, skolor och förskolor, arbetsplatser och närservice.

Det kommer att vara enkelt att välja bort bilen för områdets invånare. Drygt en kilometer bort är det planerat för en ny pågatågsstation som står klar år 2024 och med cykel tar sig de boende snabbt in till centrala Lund via bron över Höje å. Även en cykelväg till Malmö passerar genom området.

­ – S:t Lars växer allt mer fram och när allt står klart kommer det att vara ett område där det är enkelt att få ihop vardagen oavsett om man är en familj med barn eller studerande på universitet, avslutar Maria.

Ikano Bostad tillträdde fastigheterna den 4 mars från SveaReal och Scius Partners. Totalt kommer Ikano Bostad att bygga cirka 400 bostäder, både småhus och bostadsrätter, i flera etapper. Produktionsstart är planerat till 2022/2023. Området kommer att utvecklas tillsammans med Nyfosa som äger den angränsande fastigheten.