Nyheter

Coworkingföretaget Convendum etablerar lägenhetshotell i Umami Park

Coworkingföretaget Convendum är ett av de många företag som de senaste åren etablerat sig för att ge små- och medelstoraföretag som önskar flexibla hyresvillkor ett annat sätt att hyra kontorslokal på.

Nu ser man en intressant utveckling inom marknaden och en stark skiftning i hur företag resonerar.

Nu söker sig även stora  företag till Convendum. Skillnaden märktes redan för ett par veckor sen.

Marknadschef Paul Linderoth:

– Tidigare var det mest mindre och medlemstora företag som vände sig till oss. Men nu märker vi hur även stora företag hör av sig och är intresserade av vårt koncept.

– Traditionella hyresavtal för lokaler och kontor ligger ju ofta på 3-5 års avtalstid med en fast storlek på ytan. Det vi kan erbjuda är flexibla, korta hyresavtal vilket gör det möjligt för ett företag att t.ex. gå ner i arbetsyta snabbt när det behövs, fortsätter Paul Linderoth. Vi tror att Corona-krisen kommer att få företag att tänka till och se över alla kostnader. Uppsidan med våra anläggningar är att vi kan erbjuda en helhet – från färdiga arbetsplatser till allt som är runt omkring ett kontor: reception, gym, städ, IT, gemensamma ytor etc.

Convendum växer så det knakar idag – under 2020 kommer man att etablera sex nya anläggningar i Stockholms innerstad och ytterområdena. Under april etablerar man ett nytt koncept i Umami Park i Sundbyberg – Big Office. Detta koncept riktar sig mot större företag med 30 anställda och fler.

Under 2020 etablerar man ytterligare en nyhet – Convendum living – lägenhetshotell, vilket öppnar efter sommaren 2020 i Umami Park.

Convendum Living är ett bostadskoncept som lämpar sig utmärkt för företag och privatpersoner som vill hyra en lägenhet. Genom att erbjuda fullt möblerade lägenheter i premiumsegmentet möter vi upp det ökade behovet på marknaden.