Nyheter

Brion rör utför vvs entreprenaderna åt Skanska på projektet Ekebäckshöjd

Brion rör och Brion ventilation kommer utföra vvs entreprenaderna åt Skanska på projektet Ekebäckshöjd. Projektet har en ordervolym på totalt 58 miljoner, 22,4 miljoner på ventilation och 35,6 miljoner på rör.

Totalt kommer det att byggas 361 lägenheter, såväl bostadsrätter som hyresrätter, och husen kommer även att inrymma förskola och affärslokaler. Projektet omfattar 38 000 kvadratmeter och husen blir mellan sex och elva våningar höga. Projektet har en omedelbar projekteringsstart och beräknad byggstart under Q2 2020. Inflyttningar kommer ske under våren 2023.

– Vi fortsätter att ta multidisciplinära uppdrag tillsammans, rör och ventilation. Brion har hittat ett bra sätt att jobba med stora multidisciplinära uppdrag i allt från kalkylstadiet till utförandet och det tror vi att våra beställare märker. Ekebäckshöjd åt Skanska är ett särskilt intressant projekt med både bostäder och kommersiella fastigheter i samma entreprenad. Att vi dessutom klev över 500 miljonersvallen i orderstock känns ju extra roligt.,  säger Lennart Karlsson och Niclas Engström på Brion.

– Vi har valt Brion på både rör och ventilation i detta projekt, för att vi tror att dom tillsammans kan bidra till projektet på bästa sätt. Brion har under hela anbudsfasen varit lyhörda för vad vi vill ha och vi hoppas det speglar av sig på utförandet av entreprenaden, säger Mats Korvi på Skanska.