Nyheter

Peab bygger om Noltorpsskolan i Alingsås

Beställare är Alingsåshem och kontraktssumman uppgår till 252 MSEK.

Noltorpsskolan byggdes 1973 och under de senaste åren har antalet elever blivit fler än vad skolan är byggd för. Behoven har lösts med tillfälliga modulhus, men nu ersätter Alingsåshem dem med en permanent och modern skolbyggnad. Peabs uppdrag omfattar byggnation av nya lokaler och en ny fullstor idrottshall samt totalrenovering av befintliga lokaler. I framtiden kommer Noltorpsskolan att kunna ta emot upp till 640 elever jämfört med dagens cirka 460.

– Vi är väldigt stolta över att få vara med och bygga nya Noltorpsskolan som ska hålla i många generationer. Vi på Peab har stor erfarenhet av att bygga skolor och vi tar med oss kunskap in i det här projektet som gör att vi hittar de bästa lösningarna. Vi ser fram emot att starta det här arbetet så att elever, lärare och personal får nya, fräscha lokaler att vistas i, säger Stefan Lindvert, arbetschef på Peab i Alingsås.

Uppdraget är en totalentreprenad i partnering och projektet förväntas färdigställas etappvis under 2022-2024.

– Vi har gjort förberedande arbeten under en längre period, så det känns väldigt roligt att få starta igång byggnationen och utveckla Noltorpsområdet ännu mer tillsammans med Peab, säger Måns Werner, projekt- och utvecklingschef på Alingsåshem.

Projektet orderanmäls i det andra kvartalet 2020.