Nyheter

Wästbygg bygger äldreboende i Hässleholm

Wästbygg har tecknat avtal med Novum Samhällsfastigheter om att bygga äldreboendet Villa Danspalatset i Hässleholm. Äldreboendet kommer att ha 60 platser när det är färdigbyggt i oktober 2021 och ska drivas av Vardaga.

På gården skapas en rad samlingsplatser i form av utegym, hönshus samt ett orangeri, som tack vare bergvärme kommer att vara uppvärmt året runt. Dessutom byggs en dansbana för att knyta an traditionsmässigt till det danspalats som tidigare låg på platsen i över hundra år.

­– Vi har precis fått bygglovet och kan nu börja bygga det här fina boendet. Samarbetet med beställaren är väl etablerat. Vi håller på att bygga ytterligare ett äldreboende åt Novum i Falkenberg och ser nu fram emot en fortsättning på det samarbetet, säger Jessica Snygg, arbetschef på Wästbygg region Syd.

– Vi är glada åt att utveckla vårt samarbete med Wästbygg som entreprenör och med Altura som långsiktig ägare och förvaltare. Villa Danspalatset blir ett modernt, energieffektivt och hållbart boende som erbjuder många kvaliteter för de äldre. Nu ser vi fram emot att se boendet ta form, säger Martin Andersson, projektutvecklingschef på Novum Samhällsfastigheter, inför byggstarten.