Nyheter

Peab bygger Centrumhuset i Norrahammar

Beställare för projektet är Junehem AB och kontraktssumman uppgår till 100 MSEK.

Projektet avser ett nytt centralt stadskvarter intill Junehems kontor i Norrahammar. Kvarteret ska innehålla ett flerbostadshus med 36 lägenheter, en familjecentral, ett bibliotek, ett trygghetsboende samt kontor till Junehem AB. Huskropparna kommer att utgöra ramen för kvarteret och en stor innergård anläggs på insidan. Under mark kommer ett gemensamt garage att byggas.

– Det känns inspirerande att få vara med och utveckla det nya kvarteret, som ligger i linje med vårt lokala samhällsbyggnadsengagemang, säger Anders Bergeling, regionchef Peab.

– Som kommunalt bolag och beställare ser vi fram emot projektet och tycker att det ska bli spännande att få sätta spaden i backen och utveckla Norrahammar centrum tillsammans med Peab, säger Max Jensen, byggprojektledare Junehem AB.

Uppdraget är en totalentreprenad och byggstart sker i april 2020. Projektet beräknas vara klart i maj 2022.

Projektet orderanmäldes i det första kvartalet 2020.