Nyheter

Brinova omvandlar kommersiella ytor till bostäder

Som ett led i att minska Brinovas kommersiella innehåll konverteras cirka 2 800 kvm kontorsytor till 42 bostadslägenheter.

Brinova har idag en kommersiell fastighetsportfölj om cirka 15 procent. Den består främst av ytor i en kommersiell bottenvåning i så kallade citybostadshus. Övriga kommersiella lokaler består till största del av kontor. Som ett led att minska det kommersiella innehållet konverteras cirka 2 800 kvm kontorsytor i Karlskrona, Eslöv, Kristianstad och Landskrona till bostadslägenheter.

I Karlskrona har det gamla hamnkontoret, en byggnad från 1700-talet på 700 kvm, beläget centralt vid vattnet i ett mycket attraktivt bostadsläge, konverterats till 12 lägenheter som inflyttas under 2020.

I Eslöv konverteras cirka 400 kvm kontorsyta i centrala delar av staden till 5 moderna lägenheter där inflyttning sker under 2020.

I Kristianstad har bygglov beviljats att konvertera 650 kvm kontor till 9 bostadslägenheter.  De är belägna i ett attraktivt område nära Kristianstad centrum och populära grönområden. Beräknad inflyttning under kvartal 2 2021.

I Landskrona, i en central fastighet, pågår bygglovsprocessen att konvertera 1 000 kvm kontor till 16 bostadslägenheter. Lägenheterna beräknas stå klara för inflyttning i slutet av 2020.

VD Per Johansson kommenterar:

– Brinova optimerar sitt stabila kassaflöde, genom att omvandla ytor till bostäder på ett lönsamt sätt med vår effektiva projektutvecklingsorganisation.

På bilden: Hamnkontoret i Karlskrona