Nyheter

På bostadsmarknaden är det högtryck: Svensk Fastighetsförmedling erbjuder nu digitala visningar

Syftet är att möta en ökad efterfrågan av visningar på distans bland potentiella bostadsköpare, vilket har vuxit sig allt starkare i takt med covid-19 spridning i landet.

Visningstiderna presenteras på Svensk Fastighetsförmedlings hemsida och genomförs sedan via livestreaming på de lokala mäklarkontorens Facebook- och Instagram-konton. Tycker man bostaden är intressant bokar man in en fysisk visning tillsammans med mäklaren.

– Vi erbjuder digitala visningar som ett alternativ nu när oron för, och även folkhälsoinstitutets råd att inte vara nära andra människor för att förhindra smittspridning. Vi ställer inte in, utan ställer om vår verksamhet. Oavsett situation och läge är det viktigt att lyssna på våra kunder och möta deras behov så att deras upplevelse blir så trygg och smidig som möjligt. De digitala visningarna ersätter inte de fysiska men vi tror att detta är ett komplement som kommer göra det möjligt för fler potentiella bostadsköpare att delta i visningar, säger Liza Nyberg, vd på Svensk Fastighetsförmedling.

Så här går de digitala visningarna till:

1. Visningstiderna presenteras på Svensk Fastighetsförmedlings hemsida www.svenskfast.se.
2. Kunder anmäler sitt intresse till visningen.
3. Mäklaren skickar ut en bekräftelse samt information om tid och plats (Facebook eller Instagram).
4. Mäklaren mailar en påminnelse till samtliga anmälda kunder 24 timmar innan livesändningen startar med information om vilket Facebook- eller Instagram-konto som visningen sker på samt tid.
5. Livestreamingen och visningen genomförs.

Bild av Karolina Grabowska