Nyheter

Nu har de första hyresgästerna i Familjebostäders nya hus i Bergsjön flyttat in

Det nya bostadsområdet i Bergsjön kommer allt som allt få över 200 hyres- och bostadsrätter.
I området mellan Tellusgatan och Bergsjövägen växer ett helt nytt bostadsområde fram. I mars flyttade Familjebostäders första hyresgäster på Tellusgatan 70-76 in. Lägenheterna består av ettor, tvåor, treor och femrumslägenheter. Alla lägenheter har balkong och mellan husen byggs en innergård med lekplats, grillplats och sittgrupper.
– Det är positivt för oss att välkomna nya hyresgäster. Några flyttar inom Bergsjön och andra kommer från helt andra håll. Det är mycket som händer häromkring nu, förutom våra hyresrätter finns nya bostadsrätter och snart ett nytt kulturhus alldeles runt hörnet. Dessutom har vi den fantastiska naturen som omger oss, fortsätter Siv Undén, områdeschef för Bergsjön centrum på Familjebostäder.
Fler flyttar in i juli
Det är ungefär hälften av Familjebostäders lägenheter som nu har fått sina hyresgäster. Resten flyttar in den 1 juli, och då får också de tolv särskilda ungdomslägenheterna som byggts i samarbete med jagvillhabostad.nu sina hyresgäster.
– De är vikta för ungdomar från Bergsjön som fortfarande bor hemma och inte har haft ett eget bostadskontrakt. Det är mestadels ettor, men också några treor, säger Siv Undén.
Alla Familjebostäders 87 lägenheter på Merkuriusgatan är uthyrda.
I det nya bostadsområde mellan Tellusgatan och Bergsjövägen kommer det sammanlagt att byggas över 200 nya lägenheter, både hyres- och bostadsrätter. Förutom Familjebostäders hyresrätter bygger Egnahemsbolaget och HP Boendeutveckling bostadsrätter.
Även bostadsrätter
Egnahemsbolaget bygger 64 bostadsrättslägenheter, i storlek 2–4 rum och kök, fördelade på sju mindre hus med loftgång. Säljstart ej påbörjad, men det går att göra intresseanmälan. Inflyttning är beräknad till hösten/vintern 2020.

HP Boendeutveckling bygger bostadsrätter, i storlek 1– 3 rum och kök. De första 39 lägenheterna är sålda och inflyttade och nu pågår byggnation av 39 stycken till.

Det nya bostadsområdet ingår i Göteborgs Stads satsning BoStad2021 som är ett unikt samarbete mellan Göteborgs Stad och näringslivet för att öka tempot i bostadsbyggandet. 7000 extra bostäder i 30 olika delprojekt runt om i Göteborg byggs genom nya och snabbare processer. I Bergsjön finns fyra BoStad2021-projekt.

Bergsjön 2021 är ett samarbete mellan tio fastighetsägare med syfte att utveckla goda livsmiljöer för alla människor i Bergsjön.

De som samarbetar är:

ByggGöta, Nordin Fastigheter, Balder, Egnahemsbolaget, Familjebostäder, Göteborgslokaler, Willhem, Victoria Park, SHH Bostad och Wallenstam.