Nyheter

Förtätningsprojektet Ammarfjället i Traneberg klart för inflyttning

Bostadsrättsorganisationen HSB Stockholm har en tydlig målsättning att växa sig starkare på hyresmarknaden. Förtätningsprojektet Ammarfjället 1 i Traneberg, som nu står klart för inflyttning, är HSB Stockholms första egenproducerade hyresfastighet.

Den 31 mars satte bosparare med förtur nycklarna i låsen till de 37 nya hyreslägenheterna för första gången.

– Jag känner både stolthet och tillfredsställelse. Med Ammarfjället möter vi våra bosparares ökade efterfrågan på hyreslägenheter. Dessutom skriver vi historia genom att nyproducera för första gången, säger Anders Joachimsson, affärsområdeschef Fastigheter, HSB Stockholm.

Ammarfjället 1 är ett förtätningsprojekt i Traneberg, ett stenkast från Mälaren och några få tunnelbanestationer från Stockholms innerstad. För att smälta in i bostadsområdet har de två lamellhusen i sju våningar försetts med sadeltak, ljust putsad fasad och en sockel av natursten. Samtliga lägenheter har grunda balkonger eller uteplats, och på insidan är tvättmaskin, induktionsspis och kalkstensgolv standard. Byggnaderna har uppförts enligt Miljöbyggnad Silver.

Ammarfjället 1 är en del av HSB Stockholms långsiktiga mål att genom nyproduktion, förvärv och samarbeten nettoväxa med 200 hyresrätter årligen. Med Ammarfjället 1 uppgår det totala beståndet till ca 4 000 hyreslägenheter.