Nyheter

Betonmast Mälardalen bygger studentlägenheter i Kista

Betonmast Mälardalen har tillsammans med partnern Forta PRO tecknat avtal med Aberdeen Standard Investments och Ailon Group om totalentreprenad för cirka 350 studentlägenheter i Kista, Stockholm.

Projektuppdraget är att bygga moderna, hållbara och attraktiva bostäder för unga människor i Kista. Projektet ligger nära Kista Science City, det ledande ICT-klustret i Europa. I området finns några av världens mest kända ICT-företag samt en rad spännande startups och Stockholms ledande universitet. Kista har goda kommunikationer till såväl Stockholms city som till E4 och E18.

Totalt rör det sig om fyra fastigheter i varierande höjd och fasader i varma, jordiga toner. Husen byggs enligt Forta PROs modulsystem, som bland annat innebär en unikt effektiv byggtid.

– Det finns ett stort behov av byggteknik som gör att projekt kan genomföras på kortare tid och med minskade kostnader, säger Marcus Garheden, vd Betonmast Mälardalen. Vi ser fram emot att genomföra det här spännande projektet tillsammans med vår partner Forta Pro.

– Genom det här projektet kommer vi att tillföra något som vi hävdar inte finns i Kista idag, säger Jacob Cronstedt, vd Ailon Group. Den omedelbara närheten till internationella företag som letar talanger kommer att bidra till en attraktivitet för de boende. Kvarteret kommer att präglas av mötesplatser, attraktiva offentliga rum och kollektiva ytor där nätverkande och umgänge ligger i fokus.

Total projektyta är cirka 12 000 kvadratmeter. Beräknad inflyttning är hösten 2021.