Nyheter

Peab bygger ny vårdbyggnad i Ängelholm

Peab har fått uppdraget att bygga en ny vårdbyggnad på sjukhusområdet i Ängelholm. Beställare är Hälsostaden Ängelholm AB och kontraktssumman uppgår till 176 MSEK.

Projektet avser en ny vårdbyggnad som kommer att ligga sydost om akutmottagningen utmed Landshövdingevägen på Ängelholms sjukhusområde i centrala Ängelholm. Vårdbyggnaden, som omfattar cirka 7000 kvm, kommer att ha ett tydligt släktskap med Hälsogallerian, men samtidigt vara en egen gestalt i stadsdelen.

Projektet är en del i en av Regions Skåne LOU upphandlad entreprenad som i sin helhet överförts på Hälsostaden Ängelholm AB.

– Vi har sedan ett antal år tillbaka haft glädjen att få producera ett antal projekt för Hälsostaden och på detta sätt vara delaktiga i deras mål att skapa goda hälsomiljöer och därigenom skapa bästa möjliga vård. Att vi nu får möjligheten att fortsätta detta framgångsrika samarbete genom att bygga denna nya vårdbyggnad är mycket inspirerande. Hälsostaden är ett viktigt samhällsprojekt i Ängelholm och nordvästra Skåne, säger Bratislav Marjanovic, regionchef Peab.

Uppdraget är en totalentreprenad i samverkan, med byggstart i augusti 2020. Inflyttning är beräknad till mars 2022.

Projektet orderanmäls i första kvartalet 2020.