Nyheter

Mimer och NCC bygger hyresrätter i Västerås

Mimer och NCC kommer att bygga 64 hyreslägenheter på Skallberget i Västerås. I kvarteret Älgen 1 som området heter byggs två huskroppar med sex våningar vardera. De 64 lägenheterna fördelas på 1-4 rum och kök, med en yta från 36 till 73 kvadratmeter. Preliminärt beräknas bostäderna stå klara i slutet av 2021.

Bostäderna byggs enligt konceptet NCC Folkboende, som ger lägenheter med ytsmarta planlösningar och hög boendekvalitet. Husen miljömärks enligt Svanen och får låg energianvändning, vilket bidrar till låga drifts- och underhållskostnader. Förutom hyresbostäderna uppförs kompletterande byggnader för miljö- och cykelrum samt en parkering med cirka 40 platser.

– Vi har nyligen färdigställt kvarteret Klippblocket på Vetterslund och kvarteret Lindaren på Malmaberg tillsammans med Mimer och ser fram emot att fortsätta vårt goda samarbete och skapa fler bostäder i kommunen. Med NCC Folkboende blir byggtiden kort och de boende får genomtänkta planlösningar och bra kvalitet, säger Anders Lindkvist, affärschef NCC Building Sweden.

– Västerås har en stor efterfrågan på lägenheter och kvarteret Älgen ger ett bra tillskott i kommunen med fler bra bostäder. Vi har sen tidigare äldre hyreshus på Skallberget och att vi nu bygger nya moderna och attraktiva lägenheter är bra för utvecklingen av stadsdelen. Vi har sen tidigare goda erfarenheter av att samarbeta med NCC och med deras bostadskoncept får vi en trygg produktion med fokus på moderna lösningar och materialval av hög kvalitet, säger Mikael Källqvist, VD, Mimer.

Projekteringen är påbörjad och produktionen planeras att starta under våren 2020. Preliminärt beräknas bostäderna stå klara i slutet av 2021.

Bild av Tommy Olsson