Nyheter

Byggstart för Veidekkes lägenheter i Viken i Helsingborg

I oktober förra året påbörjade Veidekke Eiendom försäljningen av de nya lägenheterna som utvecklas i Viken utanför Helsingborg.

De totalt 64 lägenheterna kommer att byggas i det välkända växthusområdet och de första köparna kommer att kunna flytta in under hösten 2021.

Det är oerhört glädjande att vi byggstartar och möjliggör en ny typ av boende som Viken är i behov av. Idag finns det inga bra alternativ för de som tycker att huset har blivit för stort eller för ansträngande att sköta om. Tack vare att vi nu bygger dessa bostäder kommer många kunna bo kvar i Viken, säger Mats Lorentz säljansvarig på Veidekke Eiendom.

De nya lägenheterna i Viken byggs i fem bostadshus vid Hälsingborgsvägen, som ligger intill Vikens Centrum. Lägenhetshusen ligger i direkt anslutning till den omgivande grönskan. Husen har en varierande arkitektur med vackra tegelfasader och inslag av träpaneler. Bostäderna har en boyta om 34-149 kvm. De säljs från 1 395 000 kr per lägenhet. Planlösningarna i lägenheterna varierar och köparna kan välja mellan 1-5 rum och kök.

Många av de lägenheter som vi kommer att bygga i Viken är unika på flera sätt. Det har sannolikt bidragit till det stora intresset för projektet som helhet. Det är alltid en stor milstolpe att kunna ta beslut om byggstart och det känns givetvis väldigt bra att vi nu kan sätta spaden i marken, avslutar Caroline Outzen, projektutvecklare på Veidekke Eiendom.