Nyheter

OBOS bygger parhus i Kristianstad

I Norra Åsum, tio minuter utanför centrala Kristianstad, planerar OBOS för 14 nya bostäder i form av parhus.

Parhusen byggs i ett befintligt bostadsområde i Norra Åsum med blandad bebyggelse i form av villor och radhus. Bostäderna byggs i ett plan, med en boarea på 91 kvm och föreningen får namnet Brf Kadettvillan.

– Vi ser att bostäder i ett plan är väldigt eftertraktat, och just de här parhusen ger en äkta villakänsla. Tack vare den smidiga storleken passar de dessutom allt från unga par till mindre barnfamiljer och par vars barn har flyttat hemifrån, säger projektutvecklare Ola Petersson.

Färdigt boende

Brf Kadettvillan innebär ett färdigt boende, där gräsmatta och häck anläggs innan inflyttning. Varje bostad får också ett eget isolerat förråd, uteplats i trätrall på framsidan, samt egen parkeringsplats.

Invändigt får bostäderna en öppen planlösning med kök och vardagsrum, två toaletter, allrum och två sovrum som standard. Badrummen har kakel och klinker som standard, såväl som tvättmaskin och torktumlare.

Området som bostäderna byggs i ligger enligt Ola bra till, med närhet både till Åsums förskola, Wendesgymnasiet, naturreservatet Åsums ängar och Åsumallet.

Introduktionspris

De 14 bostäderna säljstartas den 30 mars, och OBOS kommer att erbjuda ett introduktionspris för de sex första som tecknar förhandsavtal – därefter höjs priserna. Introduktionspriset är från 2 090 000 kronor, beroende bland annat på bostadens läge i området.

– Att erbjuda ett introduktionspris gör vi av olika skäl, säger Ola. Både för att de som är snabba med köpanmälan ska känna att det lönade sig, men också för att vi på så vis säkrar att vi kan byggstarta projektet så fort som möjligt.

Det är inte första gången OBOS bygger i Norra Åsum. Genom systervarumärkena Myresjöhus och SmålandsVillan erbjuder man också tomter för villabyggnation med hus från respektive varumärke.

– Vi ser populariteten i området, och genom Brf Kadettvillan får vi möjlighet att även kunna erbjuda moderna och prisvärda bostadsrätter här som ett komplement till villorna med äganderätt, avslutar Ola.