Nyheter

Träffsäker mötesplats på Stora Torget i Borås

I Borås säkerställer man fysiska möten genom en träffsäker mötesplats mitt på Stora torget. Platsen består utav en konstgräsmatta med utmarkerade fotavtryck i olika färger, dessa är utplacerade med 2 meters avstånd från varandra. En distans som enligt Folkhälsomyndigheten är att rekommendera i dessa tider.

– En färgklick på torget där man på behörigt avstånd kan ta en kaffe med en kollega eller ett snabbt möte i friska luften. Vi ville skapa en plats för fysiska möten som linjerar med den samtid som råder och som påvisar att det går att vara kreativ och skapa möjligheter även när det stundtals känns helt hopplöst, säger Caroline Wallin Cityledare Borås City.

Idén till mattan kom utifrån önskan att göra torget mer integrerande, en utmaning i dessa tider. I anslutning till träffpunkten kommer det också inom kort att finnas mattor där man kan hoppa hage och spela schack. Det blir en träffpunkt för såväl stora som små.

– Vi vill såklart poängtera att träffpunkten under dessa tider är till för de personerna som känner sig symtomfria och inte befinner sig i någon riskgrupp, avslutar Caroline.