Nyheter

”Ditt hem är min arbetsplats” – Covid-19 guide för hantverkare

När hantverkare ”arbetar hemma” så är det i någons annans hem. Att vara företagare mitt i utbrottet av pandemin Covid-19 skapar stora utmaningar i att prioritera sig själv, sina medarbetare och sina kunders hälsa.

Beijer Byggmaterial har därför tagit fram stödmaterialet “Covid-19 guide för hantverkare” och ”Ditt hem är min arbetsplats”.

– Hantverkarna är ofta enmansföretagare eller småföretagare som inte har någon kommunikationsavdelning eller HR funktion som stöttar med kundinformation och policys. Vi har därför tagit fram stödmaterial för att hjälpa både hantverkarna och deras kunder. Detta för att utföra det tänkta byggprojektet på ett mer säkert sätt, säger Elisabet Heinrich, chef för marknad och kommunikation hos Beijer Byggmaterial.

”Ditt hem är min arbetsplats” är riktlinjer för hantering av Covid-19 vid byggprojekt. Dokumentet beskriver hur man minimerar risken för smittspridning vid byggprojektet.

”Covid-19 guide för hantverkare” är riktat till hantverkarna. Här ger Beijer Byggmaterial tips på hur man kan förebygga och hantera tänkbara situationer som kan uppstå. Samt själv hålla sig frisk och trygg på sin arbetsplats.

– Jag tror att det finns ett behov av detta i branschen, det är många som just nu funderar över hur de ska kunna utföra sina jobb. Varken kunder eller kollegor i branschen vill ta onödiga säkerhetsrisker. Därför är det välkommet med den här typen av riktlinjer, både för mig som företagare men också skönt att ha ett underlag att visa kunden. Det bygger ett viktigt förtroende som verkligen kan hjälpa i den situation som vi har nu, säger Johan Müller, ägare till JWM Bygg i Genarp.

Bild av Myriam Zilles