Nyheter

Blooc och Gillöga bygger i Lindbacken, Uppsala

Under 2019 tecknades det fjärde avtalet mellan bostadsutvecklaren Blooc och Gillöga. Det fjärde gemensamma bostadsprojektet Brf Svanmossen lanserades efter sommaren 2019 och försäljningen blev en succé.

Produktionen är nu i full gång och inflyttningar beräknas till 2021. Nu planerar Blooc tillsammans med Gillöga nästa etapp i området Lindbacken, Uppsala.

Brf Svanmossen förmedlades av Riksmäklaren i Uppsala. Ansvarig fastighetsmäklare Ulrika Lööf på Riksmäklaren, får även uppdraget att förmedla nästa kommande etapp i området.

Femte projektet med Blooc

– Vi startar nu det femte projektet tillsammans med Blooc. Först provade vi trevåningshus, sedan radhus mot park med urban gardening. Därefter lyxiga uterum med golvvärme och senast yteffektiva radhus. Nu blir det premiär för Bloocs större Villa XL i vårt område,. Det är ett hus med många fina inredningsdetaljer, samt elbilspool för föreningens medlemmar, säger Joakim Holgersson, ägare Gillöga.

Redan nu arbetar de båda bolagen för fullt för att förbereda en kommande lansering av nästa etapp och planerar att skicka in bygglov under våren. I kommande etapp planeras 24 stadsradhus med fyra sovrum i två storlekar.

– Vi är väldigt glada över att återigen få förnyat förtroende från Gillöga. Försäljningen av Brf Svanmossen överträffade våra redan höga förväntningar på att det var rätt bostäder för målgruppen i området. Det känns både tryggt och kul att få fortsätta att utveckla Lindbacken tillsammans med just Gillöga. Våra organisationer kompletterar varandra, säger Stefan Gustavsson, vd på Blooc.

Nya stadsdelen Lindbacken

Gillöga har sedan detaljplanen vunnit laga kraft 2010 utvecklat den nya stadsdelen Lindbacken med ambitionen att skapa Uppsalas absolut finaste område. Inte långt från centrala Uppsala i Lindbacken bor redan omkring drygt 500 familjer i nybyggda bostäder och under åren har Lindbacken även uppfört förskolor, skolor, parker och snart också en liten huvudgata med butiker och service i området.

– Kvarteret Svanmossen som vi skapade tillsammans i Lindbacken hade ett fantastiskt mottagande och såldes slut mycket snabbt. Det för oss betyder att det finns en målgrupp i Lindbacken som har höga krav på design och arkitektur som har väntat för ett projekt med hus som motsvarar deras önskemål. Det är med stor glädje att vi får fortsätta rita projekt i det eftertraktade området och säkerställa att alla som tilltalas av våra bostäder får möjligheten att förverkliga sina drömmar i Lindbacken. Nu jobbar vi med utformningen av ett nytt kvarter enligt vår vision ”Modern suburban living” på ett attraktivt läge i anslutning till det öppna naturlandskapet. Vi ser fram emot att få lansera detta projekt och visa hur det nya kvarteret och bostäderna ska se ut, säger Henni Ruohonen, Designchef & arkitekt, Blooc.

Om Gillöga

Gillöga har drygt 20 års erfarenhet av bostadsbyggande. Utbyggnaden av Uppsalas nya stadsdel Lindbacken är vårt största pågående projekt, men vi äger mark som vi utvecklar till bostadsområden på flera platser i landet. Vårt fokus ligger på Uppsala och Stockholm med omnejd, men vi har även genomfört och genomför bostadsprojekt i Visby, Lund, Helsingborg, Norrköping, Oxelösund, Åre, Håbo, Österåker och Kristianstad. Gillöga är ett privat aktiebolag som ägs av Anders Rudengren, David Tomsic och Joakim Holgersson.

Om Blooc

Grundades 2011 och har huvudkontor på Skeppargatan i Stockholm. Bostadsutvecklare som sedan starten 2011 utvecklat 20 bostadsområden i Stockholm, Uppsala och Eskilstuna. På Blooc arbetar arkitekter, affärsutvecklare och projektledare med gedigen kompetens inom bostadsutveckling. Blooc utvecklar bostadsområden med nyproducerade hus, lägenheter och hyreslägenheter i trä och är sedan 2017 delägt av Deromegruppen, som är en av Sveriges största träindustrier med en årlig omsättning på 7,5 miljarder kronor. www.blooc.se