Nyheter

Malmöbaserade SLP bygger nytt

Malmöbolaget SLP fortsätter sin planerade tillväxtresa och har nu förvärvat en byggklar tomt. Tomten ligger längs yttre ringvägen (E6) i Malmö. Fastigheten har ett utmärkt logistikläge. Ytan är 11 000 kvm. Inom fastigheten planerar SLP nu för nybyggnation med ca 5 000 kvm uthyrningsbar yta.

– I en turbulent fastighetsmarknad är vi glada för att kunna följa vår förvärvsstrategi. Vi tror och hoppas att vår långsiktighet, vår finansiella styrka och våra korta beslutsvägar fortsatt kommer att ge oss fördelar i de förvärvsprocesser vi är inne i, säger Peter Strand som är styrelseordförande i SLP.

Dialoger med ett flertal intressenter är igång och fastigheten beräknas vara uppförd och inflyttningsklar redan under hösten 2021.

– Byggklar mark i Malmö har blivit en bristvara och att vi nått fram med ett förvärv av mark för nyproduktion på detta läge är viktigt för vår fortsatta expansion i Malmöområdet. Vi ser en stor potential i fastigheten och är glada över att kunna erbjuda nya och befintliga kontakter en bra expansions- och etableringsmöjlighet i Malmö, fortsätter Peter Strand.