Nyheter

Credentia utvecklar Vallentuna med 100 nya bostäder

Credentia AB blir ny delägare i Bällstaudde Bostadsutveckling AB.

– Det är glädjande att Credentia, som tidigare haft stor verksamhet i andra Roslagskommuner väljer att göra en satsning och vill vara del i utvecklingen av centrala Vallentuna, säger Parisa Liljestrand, Kommunstyrelsens ordförande.

Projektet Gärdesvägen är en del i kommunens satsning på bostadsbyggande och näringslivsverksamhet. Vallentuna fortsätter att växa och utvecklar området kring Vallentuna station till en kärna med starka småstadskvaliteter.

I ett entréläge till centrum kommer cirka 100 bostäder i form av flerbostadshus att byggas längs Gärdesvägen och Centralvägen.

Byggaktören utsågs genom en tävling där kriterierna Miljömässig hållbarhet, Social Hållbarhet, Ekonomisk hållbarhet, Arkitektoniskt kvalitet samspel med omgivningen samt erbjudet markpris/BTA utgjorde utvärderingsgrund.

Det blir både nya bostadsrätter och hyresrätter.

I samband med utbyggnaden av bostäderna kommer trottoaren att breddas och ett mindre torg byggas i korsningen Centralvägen/Gärdesvägen.

Läs mer om utvecklingen av centrala Vallentuna på:

www.vallentuna.se/centralavallentuna