Nyheter

BoKlok ska bygga 20 par- och radhus i området Mällbydalen i Strömstad

Försäljningen kommer att starta under sommaren 2020 och byggstart är planerad till hösten 2020, med beräknad inflyttning hösten 2021.

BoKlok bygger bostäder för människor med vanliga inkomster. Bakom BoKlok står både Skanska och IKEA. Man har har under snart 25 år byggt drygt 11 000 hem runtom i Sverige.

– Vi har byggt på många ställen i landet, men det är första gången vi bygger i Strömstad, vilket gör det lite extra kul. Vårt koncept bygger ju på att erbjuda hållbara hem som vanliga människor har råd med. Och nu är det alltså dags att sätta spaden i jorden här i Strömstad och att bygga hem i vackra Mällbydalen, säger Johanna Ruul på BoKlok.

Priserna hålls nere

De kommande par- och radhusen kommer att ha 5 rum. Fördelade på 117 kvm och två plan. Alla hus byggs som bostadsrätter med ett pris från 2 295 000 kr, med en månadsavgift på ca 5000 kr.

– Anledningen till att vi kan hålla våra priser nere är genom att alltid tänka i stora volymer. Vi bygger våra hus inomhus i fabrik vilket gör att vi kan använda rationella och effektiva tillverkningsprocesser som minskar både miljöpåverkan och våra kostnader, säger Johanna Ruul.

Offentlig turordningsdragning

Likt alla bostäder från BoKlok fördelas husen genom en offentlig turordningsdragning. Det betyder att en turordningslista upprättas vid säljstarten. Kunder får därefter välja den bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats. Genom detta tillvägagångssätt ges alla samma chans och budgivning utesluts. På så vis vet man alltid vad det nya boendet kommer att kosta.

Det nya kvarteret i Mällbydalen kommer att kallas BoKlok Sälgen och ligger uppe på höjden med utsikt över skogslandskap, ängar och med närhet till havet. I närområdet finns det både skola och förskola och Strömstad shoppingcenter ligger 2,5 kilometer bort.