Nyheter

Ny sälj- och marknadsansvarig för Leca block

Krister Nyman går över till Weber från Leca Sverige när Weber tar över sälj- och marknadsansvaret för Leca® block.

Från och med 2020 har Weber tagit över sälj- och marknadsansvaret för Leca® block från Leca® Sverige. Krister Nyman som arbetat som Marknadschef på Leca® sedan 2016 kommer därmed istället att arbeta i marknadsutvecklingsteamet på Weber. Krister har tidigare arbetat på Weber som produkttekniker för Fasad och Leca®, inom R&D, samt som produktchef för Puts- murbruk och Leca®.

– Tjänsten på marknadsutveckling liknar mycket den som jag haft på Leca® men jag släpper produktansvaret, säger Krister. Nu blir det full fokus på marknadsutveckling, att hitta nya segment och nya möjligheter både inom byggnation och inom infrastruktur.

Vilka fördelar ser du med att sälj- och marknadsansvaret ligger hos Weber?

Fördelen är att man får en helhet. Affärsutvecklarna på Saint-Gobain Sweden AB arbetar mycket mot föreskrivare där Leca® liksom inte riktigt funnits med i portföljen de sista åren. Leca® är en viktig produkt i Saint-Gobains portfölj och det är viktigt att den kommer med i helheten.