Nyheter

Mikael Hansson ny VD

Mikael Hansson heter AB Bostäders nya VD. Mikael är idag VD på Skydda Sverige AB. Han har lång erfarenhet av att leda och utveckla företag. Den 10 augusti tillträder Mikael Hansson som VD.

Det AB Bostäder sökte var en person som ville leda och driva verksamheten framåt med siktet inställt på bolagets vision 2025 – att vara det bästa boendet för boråsarna.

– Det är viktigt att fortsätta utveckla bolaget inom strategiska områden för att kunna stå väl positionerade inför framtiden. Vi är stolta och glada över att Mikael har valt att kliva på vår utvecklingsresa berättar Roland Andersson, Styrelseordförande AB Bostäder. Mikael Hanssons ser framemot att få sätta sig in i verksamheten.

– Det är såklart en skillnad att verka i det offentliga kontra det privata näringslivet men att få möjlighet att fortsätta utveckla AB Bostäder i att vara samhällsbyggare med hållbara stadsdelar, där människor trivs och vill bo länge, är en av anledningarna till att jag sökte tjänsten, säger Mikael.

Nuvarande VD Bengt Engberg kommer att trappa ner och fram till sin pension arbeta med specifika utvecklingsprojekt. Även han är nöjd över rekryteringen.

– Det känns bra att få lämna över stafettpinnen till Mikael, jag är övertygad om att verksamheten kommer att fortsätta utvecklas på ett bra sätt under hans ledning.

Mikael Hansson tar över vd rollen i augusti. Han kommer att vara på plats i bolaget från och med 1 juni. Det ger goda förutsättningar för att sätta sig in i verksamheten och lära känna personalen avslutar Roland Andersson.