Nyheter

Expanderar med nytt kontor i Åre

Kontrollbolaget är ett företag inom Arkitektur, Konstruktion och Kontrollansvar med huvudkontoret i Gävle. Sedan starten 2016 har de växt genom att utöka sina tjänster inom Arkitektur, Konstruktion och Kontrollansvar.

Nu väljer Kontrollbolaget att fortsätta sin expandering genom att öppna nytt kontor i fjällmetropolen Åre.

– Det byggs mycket både i Åre och Östersund, och även i övriga kommuner i Jämtland och Härjedalen. Hela området utvecklas mycket så våra tjänster är efterfrågade. Och med fler uppdrag förväntas en större närvaro. Det känns jätteroligt och spännande för oss att nu kunna ta det steget, säger Per Sjöberg, platsansvarig på Kontrollbolaget i Åre.

I Åre finns en mix av både storstadspuls och friluftsliv. Här har kommunen lyckats skapa en attraktiv boendemiljö och allt fler väljer att bygga hus i regionen.

– Vi har flera projekt i regionen så för oss blev det till slut självklart att öppna kontor i Åre och finnas nära kunden för att kunna ge det bästa stödet, säger Kontrollbolagets vd, Viktor Lundin.

Viktor Lundin har själv goda relationer till Åre. Han har bland annat pitchat på Åre Business Forum som årets innovatör och investerat i fastigheter i området.

–  Åre med omnejd har inte bara skidåkning utan även ett bra affärsklimat, en bra infrastruktur med en nettoinflyttning, en intressant översiktsplan, samt väl genomarbetade detaljplaner. Samtliga faktorer passar vår verksamhet och kompetens mycket bra, berättar Viktor.