Nyheter

Ny Senior Vice President för IT

Den 17 augusti 2020 tillträder Anders Candell som ny Senior Vice President för IT på Skanska AB.

Anders Candell har stor erfarenhet av internationella IT-organisationer. Anders kommer närmast från rollen som CIO på Telia Company AB. Dessförinnan har han varit CIO på Stora Enso, Tele2 samt innehaft flertalet olika roller på Outokumpu Oyj.

Han kommer att rapportera till Skanska ABs finansdirektör Magnus Persson.

– Jag välkomnar Anders till Skanska och är övertygad om att hans kunskaper och erfarenheter kommer att kunna utveckla vår IT-verksamhet. Anders vana av att leda stora, komplexa IT-organisationer. Han har även en förmåga att länka IT-verksamheten till affären som passar Skanska mycket bra, säger Magnus Persson.

– Det är med stor glädje och nyfikenhet jag ser fram emot att börja att arbeta på Skanska, som är ett välskött svenskt företag ansedd som en god arbetsgivare. Då den tekniska utvecklingen just nu driver förändringar i alla industrier i både produkter och verksamhetsprocesser ser jag att jag med min erfarenhet som CIO i både processindustrin och inte minst inom telekommunikationsindustrin kan bidra till att Skanska kan effektivisera och förbättra både sin verksamhet och sin kundlivscykel, säger Anders.