Nyheter

HSB Göta renoverar anrik fastighet i Borås

HSB Götas fastighetsbolag Gambrinus har i samarbete med Blue Wall Construction AB totalrenoverat anrik fastighet på Salängsgatan 14 i Borås.

Det vackra flerfamiljshuset på populära Salängen har under vintern fått sig ett rejält lyft såväl utvändigt som invändigt. Det ursprungliga sex rymliga lägenheterna har blivit till 12 tvårummare på 45 respektive 70 kvadratmeter.

– Det har varit fantastiskt roligt att ge den här fastigheten den upprustning den förtjänar. Att samtidigt kunna erbjuda hyresrätter till fler genom att halvera befintliga bostäder ligger helt i tiden, säger Mikael Carlson, fastighetschef på HSB Gambrinus.

Fastigheten är uppförd 1938. Man har renoverat varsamt och samtidigt behållit en del tidstypiska inslag i våningarna. Lägenheterna är fullt moderniserade med fiber, tvättmaskin och torktumlare i varje lägenhet. Man har dessutom valt IMD (individuell mätning och debitering av el och vatten).

– I alla våra renoveringar tänker vi långsiktigt och hållbart vilket betyder att vi lägger stor vikt vid allt från materialval till hållbart tänkt i byggprocessen. Nu är det upp till hyresgästerna att ge själ åt huset också, säger Mikael Carlsson.

Idag är det dags för inflyttning och hyresgästerna har att se fram emot ett toppmodernt och charmigt boende i ett av Borås populäraste områden i centralt läge.