Nyheter

Byggnads rasar: ”Arbetsgivarna ska passa sig för att utnyttja Corona i avtalsrörelsen!”

Förhandlingschef Mats Åkerlind på Byggföretagen spådde att lönelyften blir lägre i år på grund av Coronoaviruset. Det har fått Byggnads avtalssekreterare Torbjörn Hagelin att gå i taket

– Arbetsgivarna ska passa sig noga för att utnyttja den situation som pågår just nu. Det kan få konsekvenser längre fram. Det blir ju paybacktime någon gång. Att uttrycka sig som de gör nu är bara dumheter, säger Torbjörn Hagelin till Byggnadsarbetaren.

Torbjörn Hagelin säger att fackets yrkande på ett lönelyft på 3 procent står kvar och han ser ingen anledning till att ändra på det kravet. Han tror inte att epedimin kommer att påverka avtalets längd eller att förhandlingarna eventuellt inte blir klara i tid.

– Jag tror även att vi kommer att kunna förhandla klart i tid. Vi träffas mest i små grupper så det kommer nog gå bra.