Nyheter

Ny ordförande för Byggmaterialhandlarna

Den 13 mars tar Fredrik Johanson över ordförandeposten i Byggmaterialhandlarnas styrelse efter Johan Rosendahl. Med lång erfarenhet från detaljhandel vill han fortsätta arbeta med huvudfrågorna: hållbarhet, digitalisering och ökad attraktionskraft.

Fredrik Johanson kommer närmast från rollen som vd för Woody Bygghandel och har sedan 2017 suttit som ledamot i Byggmaterialhandlarnas styrelse. Tidigare har han jobbat på bland annat butikskedjan JC, Intersport och Coop.

– Jag har jobbat med från kläder till mat och material till bostäder, säger Fredrik Johanson.

– När det gäller hållbarhetsarbetet så tror jag att jag tillför fler dimensioner med min erfarenhet från andra branscher. Hållbarhet rör sig från att vara en marknadsfråga till att bli mer av en fråga om lagar och regler.

– Hela vår bransch står inför en digitalisering. Vi som branschorganisation ska göra det möjligt för alla medlemmar att utveckla detta, oavsett om det gäller helintegrerade stora handelskedjor eller små lokala soloaktörer. Vi vet att det måste finnas ett antal branschstandards. Vi ska enas om en struktur som skapar en enkelhet och tillgänglighet för kunden. Då har vi gjort vårt jobb.

Byggmaterialdagarna ska fortsätta utvecklas som årets viktigaste event och från och med år 2021 kommer eventet att äga rum på våren.

– Vi ska tillhandahålla mötesplatser och strukturer för branschen, säger Fredrik Johanson.

Övriga ledamöter i styrelsen är:

Magnus Detterholm, Optimera Svenska, Karin Eriksson, XL-BYGG, Geir Thomas Fossum, Beijer Byggmaterial, Peter Sjödahl, Woody Bygghandel, Peter Lindström, Bygma Gruppen, Endre Espeseth, K-Rauta och Johan Winroth, Derome Byggvaror.