Nyheter

Nytt fönstersystem

Sapa introducerar ett elegant fönstersystem som passar till renoveringar av gamla industribyggnader. Byggnader där man vill bevara en äldre stil och samtidigt få alla fördelar av en högisolerad, underhållsfri och modern konstruktion.

Sapa Fönster 1086 Vintage är ett högisolerat fönster i aluminium i gammaldags stil som passar utmärkt till äldre och även kulturmärkta byggnader. Fönstret har en retrodesign, dock uppfyller det alla krav på kvalitet och modern värmeisolering. Tack vare sitt smäckra och lätta utseende med smala karm- och bågprofiler släpper det in maximalt med ljus.

Sapa Fönster 1086 Vintage grundar sig på Thermo 86 omtyckta konstruktion med 86 mm djupa aluminiumprofiler. De är isolerade med 42 mm glasfiberarmerade polyamidlister och klarar högsta klasser på luft- och regntäthet samt mycket lågt U-värde.

Detta aluminiumfönster i rustik stil har bra beständighet, minimalt underhåll och lång livslängd. Det finns i utförande som fasta, öppningsbara inåtgående fönster med möjlighet att välja dolda gångjärn eller som blockfönster med steppat isolerglas som döljer fönsterbågen från utsidan, vilket ger fönstret mer exteriör glasyta. Fönstret kan kompletteras med spröjs och karmen går att bocka till runda eller halvrunda former.

Hållbara material

Fönstret levereras i Hydro REDUXA. Detta är koldioxidsnålt aluminium, som med hjälp av förnybara energikällor som vattenkraft kan minska koldioxidavtrycket per kilo aluminium till mindre än en fjärdedel av det globala genomsnittet.