Nyheter

Det intelligenta hemmet gör livet lättare

JMs Intelligenta hem och fastigheter handlar om att skapa smarta funktioner som gör livet lättare. Det handlar också om ny teknik som gör det möjligt att leva mer hållbart.

En av kundinsikterna som legat till grund för dessa nya lösningar är insikten om att man oroar sig som mest för sitt hem när man inte är hemma. Med hjälp av exempelvis uppkopplade brandvarnare i flerbostadshus ökar den gemensamma tryggheten för alla i fastigheten.

App i mobilen

Det kan också handla om att kunna stänga av spisen eller hushållsapparater på distans i en app i mobilen.

JMs Intelligenta hem kommer framöver även innefatta dimbar belysningsstyrning i alla rum. Det inbegriper även smarta vitvaror, digitala lås, röststyrning och möjligheten att kunna släcka allt med ett knapptryck vid dörren. I paketerbjudanden ingår även ett introduktionsmöte där en tekniker visar och anpassar hemmets smarta funktioner efter kundens önskemål.

Intelligenta hem erbjuds i nya projekt

Som samarbetspartner i denna utveckling har JM valt Samsung. Intelligenta Hem erbjuds som tillval i nya projekt i Sverige och därefter i övriga koncernen. I vissa projekt kan även erbjudanden ingå i köpet av bostaden. De nya smarta funktionerna och antalet projekt utökas löpande.

Det smarta hemmet på frammarsch

– JM och Samsung delar samma vision för det intelligenta hemmet där användarvänlighet och kundbehov är i centrum. Genom partnerskapet med Samsung och med deras koncept Connected Living där bland annat produktserien SmartThings ingår kan vi ge kunderna ett tryggare och bekvämare boende, säger Johan Wiksell, ansvarig för Intelligenta hem på JM.

– Samarbetet med JM är ett tecken på att det smarta hemmet som det länge pratats om verkligen är på framfart och på väg in i de svenska hemmen på riktigt. Nu väljs smart teknik redan i samma skede som man väljer kakel och tapeter. Med vårt koncept Connected Living vill vi förenkla JM-kundernas vardag, både i och utanför bostaden, så att de får mer tid till det som är viktigast för dem, säger Oscar Nöjd, affärsutvecklingschef på Samsung IM i Norden.