Nyheter

Bostadshus i Umeå är först ut i Skandinavien med ny uppkopplad hiss i DX-klassen

Bostadsprojektet Tulpanen byggs av NCC och består av ett flerbostadshus som är en del av NCC:s Folkboende. Det är ett koncept som går ut på att producera yteffektiva hyresrätter som är lätta att bygga och har lägre hyror.

Inbyggd uppkoppling

Tack vare inbyggd uppkoppling kan den anslutas till en helt ny serie smarta lösningar som gör slutanvändarnas vardag enklare och bekvämare.

KONEs hissar i DX-klassenär världens första serie hissar som har inbyggd uppkoppling. DX står för Digital Experience. Hissarna kombinerar inbyggd uppkoppling meden förbättrad användarupplevelse ochen ny värld av möjligheter för smartare byggnader.

Lanserades i januari

De nya hissarna lanserades i januari på den skandinaviska marknaden och innebär en ny era för hissar.

– När vi väljer hissar till våra projekt är hela processen viktig. Från planering och installation till slutbesiktning och överlämning till kund. Största fördelen med KONEs DX-hissar är att man kan minska antalet serviceutryckningar och få en mer tillförlitlig hiss, säger Leif Jakobsson, inköpschef på NCC.

Möter behov hos boende och fastighetsägare

Till exempel kan KONE 24/7 Connected Services kopplas till hissen. Det är en servicetjänst som använder hissens data för att kunna förutse underhållsbehov. Därmed kan problem snabbt upptäckas och tekniker kan vidta åtgärder innan slutanvändaren påverkas av exempelvis driftstopp.

– De nya hissarna kan möta behov hos både boende och fastighetsägare på sätt som vi aldrig tidigare sett. Fastighetsägare kan specialanpassa hissupplevelsen med hjälp av både KONEs men också andra företags lösningar som innefattar allt ifrån att kunna kalla på hissen med hjälp av en smartphone, till att inte behöva använda nyckel till garaget, till att fåinformation direkt i hissen om när nästa buss avgår, säger Rasmus Anjert, affärsområdeschef på KONE.

Skräddarsy användarupplevelsen

KONE har ett växande antal partners som erbjuder innovativa lösningar med en gemensam målsättning. Att åstadkomma ett smidigt personflöde och bästa möjliga användarupplevelse i och mellan byggnader.

– För oss var det en självklarhet att välja en KONE DX då vi bygger för framtiden, säger Ulrika Karlsson, projektledare för NCC:s Folkboende-koncept. Vi går mot ett smartare samhälle då är det en fördel med att installera KONE DX-hissar i våra bostadsprojekt är. Det ger oss en möjlighet att kunna få en tillförlitlig hiss som möter både dagens och morgondagens behov.