Nyheter

Compass Fairs flyttar fram flera av sina bomässor

Under eftermiddagen kom nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten där man avråder från större publika evenemang. Därför väljer Compass Fairs att flytta fram flera av sina populära bomässor.

– Som ansvarsfull mässarrangör tar vi våra utställares, besökares och egna medarbetares hälsa på allvar. Vi har haft en nära dialog med Folkhälsomyndigheten . Det är naturligtvis en självklarhet för oss att följa deras rekommendationer, säger Petra Larsson, VD för Compass Fairs AB.

Compass Fairs är en av norra Europas största mässarrangörer och i Sverige arrangerar de årliga bomässor.

Fyra mässor flyttas fram

Petra Larsson säger att de nu har tvingats inse att de måste flytta fram de mässor som var planerade att hållas i mars och april. Mässorna i fråga är Helsingborg 13-15 mars, Sandviken 27-29 mars, Växjö 17-19 april och Vänersborg 24-26 april.

– Det är naturligtvis väldigt tråkigt att behöva flytta fram de här mässorna, men hälsan kommer först och vi står bakom rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. Vi har varit beredda på att detta ska ske och håller redan på att nå bra lösningar för alla parter.

Hoppas på ekonomiskt stöd

Petra Larsson hoppas att den svenska regeringen ska inspireras av Danmark.

– Vårt dotterbolag i Danmark drabbades hårt förra veckan och den danska regeringen har redan lovat ekonomisk ersättning till dem som bidragit till infektionsprevention genom att ställa in evenemang med mer än 1 000 deltagare.

Slutligen hoppas mässarrangören att de åtgärder som nu vidtas i Sverige gör att risken för infektion minskar och att situationen snabbt förbättras.

– Vi ser att situationen kan bli katastrofal och att våra tankar går till de mest drabbade länderna.

Bild av leo2014 från Pixabay