Nyheter

Nya yrkesutbildningar i Borås i höst – Byggnadsarbetare, elektriker

Nu är det klart att skolan kommer att ligga i 1 230 kvadratmeter stora lokaler på Getängsvägen.

Vi är väldigt nöjda med lokalerna, säger Olivia Robertsson, fastighetschef för ThorenGruppen

Yrkesgymnasiet drivs av ThorenGruppen AB och finns över hela Sverige. Skolan som öppnar till hösten i Borås blir en av 15 YG-skolor i landet.

Nu är det klart att skolan kommer att placeras på Getängsvägen 27. Lokalerna är på 1 230 kvadratmeter och just nu är byggnationerna i full gång inför YG:s öppning till hösten.

– Vi har skrivit ett tioårskontrakt så vi har ju en långsiktig plan i Borås. Det blir både teori och praktik i lokalerna och just nu byggs de om för att passa våra utbildningar, säger Olivia Robertsson, fastighetschef för ThorenGruppen.

Tatjana Miletic är verksamhetschef för Yrkesgymnasiet och säger så här om etableringen av Yrkesgymnasiet i Borås:

– Främst vill jag rikta ett stort tack till Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen i Borås stad. Med förvaltningschefen Christer Samuelsson har man  gjort en stor insats för att vi ska känna oss som en del av gemenskapen i skolkommunen Borås. Vi ser fram emot att få starta vår verksamhet i Borås. Samt erbjuda ungdomar en verklighetsnära yrkesutbildning i samverkan med arbetslivet, säger Miletic.

Initialt erbjuds det fem utbildningar i Borås,varav två inom byggbranschen – Elektriker samt byggnadsarbetare.

Rektor på skolan blir Emma Rosengren, som närmast kommer från en rektorstjänst i Varberg och som tidigare bland annat varit utbildningsledare/rektor på Folkuniversitetet.

Bild av Taken från Pixabay