Nyheter

Castellum skapar testbana för tunga elfordon på Säve flygplats

Castellum har tecknat ett 3-årsavtal med en västsvensk fordonstillverkare. Man kommer att bedriva testverksamhet och utveckling av autonoma tunga fordon och elfordon på Castellum Säve (Säve Flygplats).

Att kunden väljer att köra sin testverksamhet av tunga fordon hos oss på Castellum Säve visar tydligt vad vi menar med vår vision att vara en värd bortom det förväntade, säger Mariette Hilmersson, vd för Region Väst på Castellum.

Testverksamheten kommer att vara placerad i befintliga lokaler. Testbanan är en del av den numera stängda landningsbanan.

Valet att skapa en testbana för tunga fordon på Castellum Säve ligger helt i linje i med Castellums stora expansionsplaner för området. Målsättningen är att skapa ett av Nortdens modernaste och största logistiknav. Syftet är även att skapa ett område för innovation och utveckling. Där fokus ligger på hållbara transporter och mobilitet.