Nyheter

Industritekniska utbildningar startar i Västerås

– Behovet av utbildad personal är stort inom industrin och där kommer de nya industritekniska utbildningarna att kunna bidra till att överbrygga klyftan mellan personer som behöver ett arbete och det industrin efterfrågar, säger Anders Hvarfner, divisionschef Lernia Utbildning.

Nu startar utbildningsföretaget Lernia industritekniska utbildningar i 13 städer, bland annat i Västerås. Utbildningen kommer bland annat resultera i fler CNC-operatörer, svetsare, gasskärare, maskinoperatör, produktionstekniker, servicemekaniker och industriplåtslagare.

Enligt en rapport från Teknikföretagen måste tre av fyra teknikföretag anpassa sin verksamhet efter kompetensbristen i branschen. Utmaningen idag är att de individer som står utan jobb ofta inte har den kompetens eller utbildning som näringslivet efterfrågar.

Utbildningsföretaget Lernia har nu vunnit en upphandling från Arbetsförmedlingen. Det gör att man nu startar utbildningar i industriteknik i 13 städer, däribland i Västerås.

Det är flera olika yrkeskategorier  som ryms inom den industritekniska utbildningens paraply, däribland CNC-operatörer, svetsare, gasskärare, maskinoperatör, produktionstekniker, servicemekaniker och industriplåtslagare. Utsikterna till arbete efter genomförd utbildning är mycket goda.

Bild av Jon Kline från Pixabay