Nyheter

OBOS bygger nytt: Första parkett för naturupplevelser

– Vi sålde slut snabbt, och vi såg att det fanns en stabil marknad i Söderköping som vi är villiga att satsa vidare på. Därför höjer vi blicken lite denna gång och expanderar i det nya projektet, kommenterar OBOS projektutvecklare Kenny Wissmar.

Nu har man satt spaden i ett  projekt i bostadsrättsformat – ​Brf Skogshem – med 20 par- och radhus om 115 kvm. Kenny berättar att de har hämtat inspiration från husen i ett annat OBOS-projekt; Brf Högbobäcken i Falun.

– Det är stilrena hus av hög kvalitet med en social och öppen planlösning på nedre plan och de tre sovrummen samlade på övervåningen, två badrum och gott om förvaring, säger han. Utvändigt får varje boende uteplats, två parkeringsplatser och eget förråd.

Skogshem är ett nybyggnationsområde i den södra delen av Söderköping, cirka två kilometer från stadens centrala delar.

– Här är man verkligen på första parkett vad gäller avkopplande naturupplevelser, säger Kenny. Sen är Söderköping en liten stad, så det är egentligen inga avstånd till vare sig service, handel eller barnsomsorg.

Föreningen kommer att få kvalitetsmärkningen ​Trygg BRF, baserat på branschinitiativet Trygg Bostadsrättsmarknad, som OBOS är en av initiativtagarna till.

Brf Skogshem säljstartar under våren 2020 och har en beräknad inflyttning till sommaren 2021.

Fakta OBOS:

OBOS Sverige verkar genom våra varumärkena OBOS, Myresjöhus, SmålandsVillan och systerbolaget OBOS Kärnhem. Man arbetar också med bostädernas kringliggande miljöer. Samhällsfastigheter för vård och omsorg, skolor och förskolor samt kommersiella byggnader.

OBOS Sverige AB är en av Sveriges ledande bostadsutvecklare, med ca 1000 medarbetare och över 150 000 sålda bostäder sedan starten 1927. OBOS Sverige ingår i norska OBOS, en medlemsägd organisation med säte i Oslo. Under 2016 levererade OBOS 4500 bostäder i Norden.