Nyheter

Nya Franchisetagare i Täby

Jan-Erik Claesson och Simon Palmqvist kompletterar varandras personligheter och har slagit sina kloka och erfarna huvuden ihop. De genomför en omfattande nystart för Täby-kontoret och planerar för en ljus framtid – på samma gata som de båda har bott på tidigare i livet.

– När vi hittade varandra via en lokal företagsmäklare skrattade vi gott åt att kontoret ligger på samma gata som vi båda har bott på. Eftersom ingen av oss ville ta över Täby-kontoret själva, utan först när vi hittade varandra, ser vi det också som ett tydligt tecken att vi tillsammans ska genomföra den här nystarten för verksamheten, berättar Jan-Erik.

Rätt erfarenheter för uppdraget

Jan-Erik har arbetat som mäklare i Täby i 25 år, varav de senaste tjugo på Mäklarhuset. Han slutade där i höstas för att tillsammans med Simon ta över SkandiaMäklarnas Täby-kontor. Åsa Johansson, den tidigare franchisetagaren, jobbar kvar som mäklare

Kontorshunden Frank nosar upp kunder

Förutom Simon, Jan-Erik och den förra franchisetagaren Åsa jobbar också Jan-Eriks fru Maria Svärd Claesson på kontoret. Hon driver egen juristbyrå inom familjerätt och har idag rollen som jurist och koordinator på Täby-kontoret. En annan nyckelspelare i teamet är kontorshunden Frank, Jan-Eriks och Marias Eurasier (en tysk spetshund) som glatt nosade upp och hälsade på alla gäster under kontorets invigning i januari.

Expansiv kommun med stora framtidsplaner

Täbys bostadsutveckling har gått från väldigt stillsam under 1990-talet till ett idag betydligt högre tempo. Vid millennieskiftet fanns det ungefär 60 000 boende i kommunen. Idag är den siffran omkring 72 000, och enligt planerna ska kommunen på 20–30 års sikt ha runt 100 000 invånare – och då kalla sig Täby stad.

Många associerar i första hand Täby med villor och andra småhus, men det som byggs idag och har byggts de senaste åren är främst lägenheter.

Där skapas en tätare bebyggelse, med butiker, service och goda kommunikationer i form av bussar och lokaltåget Roslagsbanan. Den senare ska få fler spår, utökad trafik och även dras om så att den går ända in till Odenplan, istället för att som idag ha sin ändhållplats vid Östra station.

– Det är en häftig resa som pågår, inte minst för oss gamla Täbybor. Idag är vi en expansiv kommun med stora framtidsplaner. Här finns både mark och en politisk vilja att utveckla såväl nya bostäder som företagslokaler. Men man väljer noga var och hur man bygger, och undviker i möjligaste mån att ta grönområden i anspråk. Den gamla tumregeln att hälften av Täby ska vara grönt gäller fortfarande, avslutar Jan-Erik.