Nyheter

Krook & Tjäder och Lillnavet AB bygger Office Hub i Höllviken

Vår vision är att skapa moderna och representativa kontorsytor intill Höllvikens Toppen-Galleria, säger Lukas Malm arkitekt på Krook & Tjäder. 

Det var Lillnavet AB och Krook & Tjäder som vann markanvisningstävlingen i Höllviken. och detta med sitt förslag Office Hub.

KRF ägandeform

Höllviken Office Hub blir ett landmärke för näringslivet inom kommunen. Där kommer man att lägga fokus på innovation, kvalité, design och hållbarhet.

– Kontorslokalen förvärvas på samma sätt som man köper en bostadsrätt, berättar Lukas. Företagaren äger en del i byggnaden och betalar en väsentligt lägre hyra än för en traditionell kontorslokal. Samtidigt skapas en frihet att hyra ut ytorna i andra hand och på så sätt skapa intäkter.

I avgiften ingår konferensrum, pentry, matplats, tillgång till receptionisttjänster samt yoga/gym på översta våningen i fastigheten.

Ny mötesplats

De centrala delarna av Höllviken karaktäriseras av ett pärlband av butiker och verksamheter som ligger utmed Falsterbovägen. Där kommer Höllviken Office Hub bli en stark nod längs med detta stråk och en naturlig mötesplats.

– Läget med god tillgång till service och kollektivtrafik är idealiskt för företagare som behöver en modern arbetsplats eller en lokal inte långt hemifrån, konstaterar Lukas.

Reducerar pendlingstid

Varje dag pendlar över 11 000 personer från Vellinge kommun till sina arbetsplatser i grannkommunerna men med en tidsinvestering på 2 timmar per dag finns möjligheten att med en kontorsplats i kommunen drastiskt reducera pendlingstiden.

Höllviken Office Hub skapar även goda möjligheter till samarbeten, vilket är en förutsättning för en kreativ miljö där många nya framgångsrika företag och idéer kan födas.

Inflyttning

Höllviken Office Hub planeras stå klart för inflyttning 2022.

Illustration: Krook & Tjäder