Nyheter

Ökar kapaciteten – från 20 000 till 27 000 producerade torkskåp per år

Med Nimos nya monteringsbana har kapaciteten för små torkskåp ökat med 35 procent samtidigt som investeringen lägger grunden till företagets framtida tillväxt, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Det här är delvis en satsning i produktionen men framför allt i våra anställda. Nu står vi rustade för att möta den ökande efterfrågan på energieffektiva torkskåp, säger Karin Kruse, vd på Nimo.

Ökad efterfrågan på torkskåp medförde att Nimo år 2018 valde att investera fem miljoner kronor. Detta i den i den enskilt största satsningen på monteringssidan i företagets historia. Resultatet är en helt ny skräddarsydd bana med den senaste teknologin och ergonomiskt anpassade arbetsstationer som också ökar kapaciteten från 20 000 till 27 000 små torkskåp per år.

– Eftersom den nya monteringsbanan är konstruerad under ett och samma tillfälle har vi specialanpassat all utrustning från början. Nu kan vi till exempel öka produktionsvolymen utan att behöva gå upp på tvåskift. Dessutom kan våra anställda utföra arbetsuppgifterna på ett mer ergonomiskt sätt, säger Jonas Zachrisson, produktionschef på Nimo.

Den nya monteringsbanan blev klar i slutet av januari 2020 och invigdes redan veckan därpå. Tack vare ett nytt specialanpassat styrsystem kommer Nimo framöver även att kunna effektivisera produktionen i monteringsbana.

– Nu står vi rustade för att möta den ökande efterfrågan på torkskåp som Nimo står inför, som arbetsgivare blir vi mer attraktiva när maskinparken är ergonomisk och anpassad efter våra anställdas behov, säger Karin Kruse, vd på Nimo.