Nyheter

Ny fabrik för ASSA ABLOY i Eskilstuna

Den 5 mars sätts spaden i marken för att inleda en ny era för ASSA ABLOY Opening Solution i Eskilstuna. En ny fabrik ska husera en flexibel och modern cylindermontering och tillhörande kontor för att serva kunderna på bästa möjliga sätt.

– Det är glädjande att erbjuda våra medarbetare en modern och attraktiv arbetsplats, samtidigt som det känns tryggt att bevara vårt arv, den gamla cylinderfabriken, säger Marie Samuelsson, Market Region Manager, ASSA ABLOY Opening Solutions Scandinavia.

Kungsgatan 71 i Eskilstuna är en adress med en lång ASSA-historia. Tillverkningen har pågått i över hundra år i Eskilstuna. Nu bygger man ut fabriken. Det gamla möter det nya i samma byggnad. Målet är att skapa en innovativ och säker arbetsmiljö för dagens medarbetare och samtidigt attrahera framtida rekryteringar.

– Vi har flyttat produktion av cylindrar från Norge och Danmark till Eskilstuna. Denna ombyggnad är ytterligare ett bevis att vi satsar på en framtid i Eskilstuna, säger Martin Iserö, COO Scandinavia, ASSA ABLOY Opening Solutions Scandinavia.

Samarbetspartners:

Fastighetsägare: CapMan
Byggentreprenör: Aros Bygg & Förvaltning AB
Arkitekt: Tovatt Architects & Partners AB