Nyheter

Stuveriet på Masthuggskajen: Betonmast Göteborg bygger åt Stena Fastigheter

Det är den nya kontorsfastigheten Stuveriet på Masthuggskajen som man bygger. Ordersumman uppgår till cirka 190 miljoner SEK.

Den nya kontors- och mötesplatsen Stuveriet består av 16 våningsplan med café, bistro och sportlounge. På plan 13 planeras ett orangeri och en terrass med vidsträckt utsikt över hamninloppet. En bra plats att träffa kunder på, eller möta kollegor och vänner. I gemensamma lokaler på flera våningar finns det alla möjligheter att umgås och inspireras över företagsgränserna. Ytterligare två plan byggs till på Stena Fastigheters befintliga kontorsbyggnad intill. Totalytan ligger på nästan 10 000 kvadratmeter.

– Vi är oerhört stolta över att ha fått Stena Fastigheters förtroende att uppföra denna ikonbyggnad som kommer att göra ett stort intryck på Göteborgs skyline, säger Magnus Attemalm, VD Betonmast Göteborg.

Stuveriet byggs på Masthuggskajen, mitt i hjärtat av den kulturella och kreativa delen av stan. Här finns alla pusselbitarna för ett spännande och balanserat liv, både på jobbet och efter. Träning, teater, konserter, krogar – livet på kajen är fullt av möjligheter och inspirationen.

– Masthuggskajen har varit vårt hem i över 50 år och här finns vårt hjärta. Nu bygger vi ett nytt kontor, Stuveriet, med plats för många fler företag på denna kulturella och kreativa plats, vilket känns fantastiskt, säger Agneta Kores, vd Stena Fastigheter Göteborg.

Det totala ordervärdet ligger på 190 miljoner kronor. Beräknad inflyttning är våren 2022.