Nyheter

Enköping: Bomodul uppför 34 lägenheter i trä på totalentreprenad för Acasa Bostad

Efterfrågan på nya hyresbostäder är hög i Enköping och kötiderna för en trea är idag upp till två år enligt Acasa Bostad. Projektet Bredsand är en viktig del i att erbjuda välritade, högkvalitativa bostäder i attraktiva lägen med hyresrätten som upplåtelseform.

Modulerna tillverkas av högkvalitativ gran från de småländska skogarna och produktionen är i full gång i Bomoduls fabrik i Bodafors. Husen uppförs helt i trämoduler med målad träfasad och sadeltak med betongpannor. De energisnåla lägenheterna beräknas vara inflyttningsklara redan under september 2020.

Det känns otroligt roligt att kunna bidra med en boendelösning som är både vacker och hållbar under hela sin livscykel. Det ger ett stort värde för alla intressenter, säger Sven Johansson, Affärsområdeschef, Bomodul.

Bostäderna planeras monteras på plats till våren och inflyttning är beräknad till hösten 2020. Projektet är fördelat på tre hus om totalt 28 st 3 rok och 6 st 2 rok. Total bostadsyta uppgår till 2 342 kvm.

Bild av Michal Jarmoluk från Pixabay