Nyheter

Patriam Nacka Strand: Bostäder som sticker ut och effektiv produktionstid är några av nycklarna till framgången

Intresset för premiumbostäder i bästa läge är fortsatt stort. Det konstaterar bostadsutvecklaren Patriam när man nu summerar intresset för deras projekt Patriam Nacka Strand. 1500 intresseanmälningar till endast 14 lägenheter och 10 av dem sålda redan vid säljstarten talar sitt tydliga språk. Läget tillsammans med attraktiva bostäder som sticker ut samt en effektiv produktionstid är några nycklar till framgången.

– Vi har skapat ett projekt som uppfyller våra kunders krav i form av läge, arkitektur och genuinitet. Vi utvecklar alltid bostäder med människors behov i fokus och just Patriam Nacka Strand är ett typexempel där alla bitar faller på plats. Att vi dessutom kan erbjuda en kort produktionstid ökar attraktionskraften ännu mer, säger Andreas Holmberg, VD på Patriam.

Från säljstart till inflyttning på mindre än ett år

Strategin bakom Patriam Nacka Strand är att utveckla ett effektivt projekt på en mindre fastighet i A-läge och skapa en byggnad med relativt få lägenheter. Det ökar exklusiviteten men gör också projektet genomförbart. Produktionen sätter igång i början av mars och preliminär inflyttning sker i februari 2021. Att ta sig från säljstart till inflyttning på mindre än ett år sticker ut i branschen men det följer Patriams strategi och är en tydlig anpassning till dagens nyproduktionsmarknad.

– Vi är en av få aktörer som fortsatt erbjuder lägenheter på premiumnivå och vi har en stark tro på den marknaden. Men vår insikt är att folk drar sig för att gå in i alltför ambitiösa och överdimensionerade bostadsprojekt med lång produktionstid idag. Med Patriam Nacka Strand skapar vi ett projekt som blir av och inom rimlig tid. Det uppskattas av kunderna vilket också märks på försäljningen med över 70% bokat redan vid säljstart, säger Andreas Holmberg.

Smart utformat på bästa läge

Patriam Nacka Strand utvecklas på ett fantastiskt läge där de flesta får havsutsikt. Arkitekturen, skapad av danska Arkitema Architects, är tidlös i sin karaktär med tydliga kvaliteter, både kring materialval och formspråk. Byggnaden är inspirerad av lokal industrihistoria och dansk designtradition med en mörk träfasad som behagligt smälter in i naturen, balkonger med utmärkande stålräcken och stora fönsterpartier och terrasser som skapar fri sikt mot Stockholms inlopp. Huset är smart planerat och består till största del av mindre treor och fyror, något som går i linje med den efterfrågan som finns i Stockholm idag.

– Vi har lagt stor vikt vid att ge varje bostad så mycket havskontakt som möjligt för det vet vi att människor eftertraktar. Men vi har också valt att inte bygga för stora lägenheter, av en tydlig anledning. Idag lever människor på andra sätt än förr. Det sociala livet sker mer publikt, på restauranger och i det offentliga rummet. I hemmet vill man fortfarande ha bekväma, sociala rum men inget överflöd av ytor och rum för stora sällskap. I Patriam Nacka Strand har vi därför skapat en väl avvägd balans mellan det sociala och det privata. Det exklusiva ligger i den effektiva utformningen, medvetna materialval, närheten till stadens utbud och förstås utsikten, säger Andreas Holmberg.