Nyheter

Serafim fastigheter köper fastighet i Jordbro industriområde

Serafim Fastigheter har förvärvat och tillträtt Jordbromalm 7:3 i Jordbro, Haninge, om 14 000 kvm. Säljare är Midroc-ägda bolaget Alucrom Aktiebolag.

Alucrom skriver i samband med affären ett 4 årigt hyresavtal för att under de kommande åren fortsätta sin verksamhet som hyresgäst på fastigheten.

Fastigheten är belägen centralt i Jordbro industriområde alldeles intill Jordbro station. Fastigheten innehar en generös detaljplan där hälften av marken får bebyggas med exempelvis lager, logistik eller annan verksamhet.

Serafim har även förvärvat och tillträtt fastigheten Sigtuna Rosersberg 9:11. Fastigheten ligger längsmed E4:an i närheten av Arlanda och innefattar främst kontor och lättindustri.

Fastighetens största hyresgäst är Cityglas. Säljaren är privatperson och affären förmedlades av Skandiamäklarna Kommersiella.

– Förvärven ligger i linje med vår affärsplan i Serafim Fastigheters förvaltningsben; att förvärva och förvalta kommersiella fastigheter, främst kontor, lager, logistik och lättindustri med utvecklingspotential i bra lägen i Stockholms län. Båda fastigheterna ligger i mycket bra mikrolägen och har starka kassaflöden samt god utvecklingspotential över tid, säger bolagets vd Rickard Jacobsson.

Bild av Angelo Esslinger från Pixabay