Nyheter

OBOS bygger i Svedala

Bostadsutvecklaren Obos har byggt mycket i Svedala tidigare, främst villor genom varumärkena Myresjöhus och SmålandsVillan. Nu satsar man på bostadsrättsföreningar på orten, genom 10 radhus belägna i Bara.

-Det är verkligen ett unikt läge, både för den som uppskattar golf men också för naturälskaren då man bor granne med vidsträckta åkrar och ängar, säger Fredrik Löfberg, projektutvecklare på Obos.

Bara är en växande ort på pendlingsavstånd från Malmö och Lund. Här finns det mesta i form av skolor, förskolor, matbutik, vårdcentral och gym. Och allra mest känd är kanske orten för golfbanan PGA Sweden National, och det stora rekreationsområdet Bokskogen.

För oss känns det helt naturligt att bygga här, säger Fredrik. Den som väljer en bostad i Brf Solängen kommer att få uppleva äkta vardagslyx i tillvaron, såväl som ett smidigt och modernt boende i nyproducerad bostadsrätt.

​Brf Solängen kommer att bestå av 10 bostäder i radhusformat, med putsade fasader. Bostäderna får en boarea på 119 kvm, och till samtliga bostäder ingår egen tomt, förråd och parkeringsplats.

-Vi har lagt omsorg vid färgsättningen av husen då vi vill att det ska bidra till en levande, varm och välkomnande känsla i kvarteret. Vidare har vi försett alla burspråk på radhusen med sedumtak, som är bra för dagvattenuppsamling, men också en vacker detalj för ögat, säger Fredrik.

Invändigt får husen en öppen planlösning mellan matplats, kök och vardagsrum. Tvättmaskin och torktumlare i nedervåningens badrum, tre sovrum, allrum, badrum och klädkammare på övervåningen.

Alla hus får ett härligt ljusinsläpp och en tidlös inredning, såsom köksluckor från HTH, bänkskiva i komposit, och vitvaror från Siemens, säger Fredrik. Vi har också valt att lägga till badkar i fyra av husen, och braskamin i sex av husen. På så vis kan man som kund själv välja vilket man föredrar i tillvalsväg.

Brf Solängen säljstartar den 2 mars och har en beräknad inflyttning under det andra kvartalet 2021.